מלָאלָה: נערה אחת שעמדה על זכותה להשכלה ושינתה את העולם

נערה אחת שעמדה על זכותה להשכלה ושינתה את העולם:

malala-title-red

מאת זוכת פרס נובל לשלום – מלאלה יוספזאי עם פטרישיה מק׳קורמיק

מהדורה מיוחדת לקוראים צעירים מגילאי 12 ומעלה, המציגה חמישה פרקי זיכרונות מרתקים ומלאי השראה מפי הילדה מלאלה, בתרגומה הרגיש והמעשיר של תמי לימון

"אני מאמינה שיש משהו טוב מול כל דבר רע. שבכל פעם שיש אדם רע, אלוהים שולח גם אדם טוב. אז החלטתי שהגיע הזמן לדבר עם אלוהים על העניין הזה. "אלוהים היקר," כתבתי במכתב, "האם אתה יודע שיש ילדים שמוכרחים לעבוד על גבעת הזבל?" כאן הפסקתי. ברור שהוא יודע! ואז הבנתי שזהו כנראה רצונו, שאני אראה אותם. הוא הראה לי כיצד היו יכולים להיראות חיי אילולא יכולתי ללכת לבית הספר."

מלאלה יוסזפאי, בתו של מנהל בית ספר בצפון פקיסטן היתה תלמידה מצטיינת שאהבה ללמוד, לשחק ולחלום. בתקופת שלטון הטליבאן, שהטיל צל כבד על העם הפקיסטני, העזה מלאלה להתבטא בעד חינוך לנערות, וכתבה יומן על חייה ועל מאבקה בתחום החינוך לרשת השידור האמריקאית BBC תחת שם העט 'גול מקאי'. באוקטובר 2012, כאשר חזרה בהסעה מבית הספר, נורתה בראשה על ידי הטליבאן . כנגד כל הסיכויים החלימה מלאלה מפציעתה, והמשיכה במשימתה לרפא את העולם מדעות חשוכות.

אומץ, תושייה והתכוונות חסרת פשרות לעבר מטרה נעלה בתחום זכויות האדם, הובילו את מלאלה להיות המועמדת הצעירה ביותר בהיסטוריה לפרס נובל לשלום, בו זכתה בשנת 2014 בהיותה בת  17 בלבד. ״הפרס הזה שייך לכל הילדים שאין להם קול״, קראה מלאלה בנאום קבלת הפרס.

"…עד אז האמנתי שעפרון קסמים יכול לשנות את העולם. עכשיו ידעתי שאני היא זו שתצטרך לעשות משהו בעניין. לא ידעתי מה זה יהיה. אבל ביקשתי מאלוהים שייתן לי את הכוח ואת האומץ להפוך את העולם למקום טוב יותר."

המהדורה לקוראים צעירים מכילה ביאור מונחים (החל מפוּרְדָה ובּוּרְקָה ועד לפַּשְׁטוּנְוָאלִי ושָׁרִיעָה), ציר זמן של מאורעות חשובים להבנת העלילה, מפה של עמק הסוואט, פקיסטן והסביבה ונחתמת באחרית דבר מורחבת.

נכתב יחד עם פטרישיה מק'קורמיק, מחברת ספרי נוער.

לעיון נוסף בפעילויות: מלאלה – דפי עבודה למורה

זיאאודין יוסאפזאי: בתי, מאלאלה (TED)

MALALA-cover-front-2 (1)